מנהג טקס החינה ההודי מתאים לכל מי שמתחתן עם בחור/בחורה ממוצא הודי, או כאשר שני בני הזוג הם ממוצא הודי. כמובן שמנהג החינה אינו שמור באופן בלעדי לבני העדה ההודית, וניתן לראותו בהרבה עדות בארץ ישראל, כאשר הבולטות שבהן הן העדה המרוקאית, העדה התוניסאית, העדה התימנית, העדה הפרסית, ועוד עדות אשר שומרות על מנהג עתיק-יומין זה.
משפחות החתן והכלה שולחים מתנות יקרות ערך, כל אחת לפי יכולתה, עבור בני הזוג המתחילים את חייהם המשותפים באופן רשמי. על כך במאמר הבא.
מה מאפיין טקס חינה הודי אותנטי?
כמו בכל טקס חינה המתקיים בעדות השונות, בעדה ההודית ישנם חפצים וכלים הנמצאים לשימוש האורחים ,והכלה והחתן.
בחלק המרכזי, אי אפשר להתעלם מאוהל החינה המסורתי הנמצא אצל כל העדות בטקסי החינה השונים שלהן. כך גם כאן, אוהל החינה ההודי משחק תפקיד חשוב, ע"י כך שהוא מאפשר לחתן והכלה לשבת בנוחות, ולארח את האורחים השונים שלהם. אוהל החינה ההודי מאופיין בצבעים ססגוניים (בישראל למשל, כל מבצע שירות מביא את הנגיעה האישית שלו. ישנם למשל כאלה המעדיפים להבליט את הצבעים אדום ולבן באוהל החינה ההודי שלהם, וישנם כאלה שמעדיפים לקשט בסגנון ישן יותר בצבעי ניאון (כתום,צהוב,וירוק זוהרים(.
אביזרים משלימים בטקס החינה ההודי
בהמשך לכך, ישנם ה"אקססוריז" מסביב. אביזרים משלימים לדוגמא במקרה של טקס חינה הודי יכולים להיות ה'צטרי'- מעין מטריה צבעונית המשמשת את הכלה בעת כניסתה לטקס החינה, כאשר היא מובלת יחד עם האורחים לטקס החינה עצמו.
'דולי- כרכרה שבדרך כלל נושאים בני המשפחה , ועליה יושבת הכלה. בדרך כלל רוקדים עם הכלה והכרכרה שמרכיבה אותה ברחבת הריקודים, ולאחר מכן הולכים החתן והכלה לאוהל החינה.
'דול'- כלי תיפוף הדומה לדרבוקה שכולנו מכירים. הצליל הינו עמוק ועבה יותר, ומשתמשים בו בעיקר בזמן הריקודים עם החתן והכלה.
לסיכום, אפשר לעיין באתר 'מהודו באהבה' ולקרוא עוד בנושא. כמו כן , הנכם מוזמנים לעיין בתמונות השונות, ולקבל תמונה טובה יותר על מה זה בעצם טקס חינה הודי במלואו.
נכתב ע"י אושר דוקרקר.